NLP

– Neuro Linguistisk Programmering – 

Om NLP

 

Hvorfor NLP?
NLP står for Neuro Lingvistisk Programmering og har siden 1970´erne været i kontinuerlig udvikling.

NLP er en lang række meget stærke redskaber, som du lærer at arbejde med.

Der er grundlæggende 2 retninger i NLP. En terapeutisk og en coaching-retning.

I sagens natur arbejder vi i Bang A med coaching retningen. Når du har taget uddannelsen hos os, er du både certificeret NLP Practitioner og certificeret coach.
En uddannelse der er både nationalt og internationalt anerkendt.

Det er min påstand, at alle coachuddannelser i Danmark, på den ene eller anden måde er inspireret af NLP.

Flere andre coachuddannelser har taget begreber fra nlp, ændret ordlyden af disse og gjort dem til deres egne. Og det er jo fint nok da redskaberne virker, om de hedder det ene eller det andet.

De redskaber som du tilegner dig på en NLP uddannelse, er stærke. Det er desværre ikke alle der forstår, at omgås disse redskaber med ydmyghed.
På BA´s coachuddannelse er vi meget opmærksomme på, at du og andre deltagere arbejder med denne ydmyghed hele tiden.

Jeg har selv arbejdet som fuldtids-coach siden midten af 00´erne. Netop en stor NLP uddannelse var grundlaget for mig da jeg startede op.

I dag, januar 2023, har jeg rundet de (mindst) 10.000 1:1 sessioner med andre mennsker (og holdt i 100 vis af kurser og workshops) og jeg bruger kontinuerligt mange af de redskaber, man kan tilegne sig på Practitioner uddannelsen.

Og i sagens natur også andre redskaber jeg har tilegnet mig igennem en lang coach karriere.
Derfor giver det mening for mig, at give netop dette videre på en NLP coachuddannelse – da jeg ved det virker.

Coach akkrediteringer

ICF, ICC, IAC, ATCP, EMCC, BCC er en række betegnelser i forhold til internationale organisationer der eller mener de har retten til, at sætte standarden for en coachuddannelse.

Hvis du skulle være i tvivl, så kan jeg oplyse om, at der også er nye standarder på vej – eller retninger om man vil.
Nogle coaching-uddannelser har disse og andre ikke.

En NLP uddannelser har egne internationale standarder og certificeringer.

Man kan sige meget for og i mod disse, men meget handler om økonomi og retten til at repræsentere “alle” coaches i verden.

Personligt synes jeg, det er et rodet billede og så længe man kan tilkøbe en certificering, hvad man kan i nogle organisationer, synes jeg der er forbedringsmuligheder i dette felt.

Det finder jeg vigtigt

Det jeg finder vigtigst ved de forskellige certificeringer, er det etiske regelsæt de forskellige organisationer har.

På coachuddannelsen i Bang Akademi er vi helt på linje med de forskellige etiske regelsæt fra disse organisationer – det er ganske logisk og vi har en ualmindelig høj etisk standard på uddannelser og vores 1:1 coaching.

Du kan have en hvilken som helst akkreditering i verden, men hvis du ikke har ydmygheden og forståelsen over for det, at møde et andet menneske, vil en sådan akkreditering ikke hjælpe dig noget som helst.

På Bang Akademis coachuddannelse sørger vi for, at du ikke glemmer denne ydmyghed og respekt for andre.
At vi gør noget rigtigt viser dels vores tilfredshed fra deltagerne og dels det, at 15-20% af vores deltagere med succes er blevet selvstændige. Det virker!

Hvilket niveau kan du coache på efter en coachuddannelse hos Bang Akademi?

Personligt har jeg med en NLP uddannelse i rygsækken, coachet i fabrikshallerne hos Vestas på Lolland, coachet på direktørgangen i DR, coachet på skoler, gymnasier, universiteter, i de fleste større byer i Danmark, ja rigtig mange steder.
På mit kontor i hjertet af København, der hvor også uddannelsen foregår, kommer der kunder fra alle områder. Bank-direktører, HR-chefer, forældre, studerende på alle niveauer, unge, voksne osv. Folk kommer fra det meste af Danmark og aktuelt endda fra Sverige.

Endvidere coacher jeg mennesker i London, Luxembourg, Østrig mm. via Zoom eller tilsvarende.

Så de redskaber du får på denne uddannelse, giver dig mulighed for at tage din coaching præcis derhen hvor du vil have det.

Hvem skal jeg coache hvis jeg vil være selvstændig?
Det er altid svært at sige. En ide er, at finde den målgruppe du finder interessant og så arbejde hen i mod denne ad forskellige veje.

Som du sikkert kan se på mine hjemmesider, har jeg min niche, men det er ikke det samme som, at jeg ikke taler med alle typer mennesker.

Skal jeg prøve at blive coach hvis jeg deltager på denne uddannelse?
Nej da – en coachuddannelse og også meget konkrete redskaber hvis du arbejder med andre mennesker. Redskaber der til enhver tid vil optimere dine evner i forhold til kommunikation. Nogle deltagere på vores uddannelse, vælger også at tage denne for egen personlig udviklings skyld.

Hvorfor er det ikke dyrere?
Det er et sjovt spørgsmål synes jeg, men jeg får ofte spørgsmålet.

Teknisk set, så er det udover en uddannelse, også en forretning for mig. Når jeg har sat denne pris, så er det fordi jeg tjener det jeg skal på denne uddannelse. Længere er den ikke.

I forhold til andre uddannelser vil jeg mene, at vi matcher alt det andre også har, i form af forskellige services – dog ikke forplejning. Men hvad? Undervisningslokalet er i hjertet af København med et utal af eksotiske spisesteder. Lige om hjørnet.

Se her mine tanker om hvad en coach også er  (du kommer over på en anden hjemmeside)

 

SVAR:

Ja, du kan starte som professionel coach når du har taget uddannelsen!
Ja, uddannelsen gælder i hele verden!
Ja, den er også for dig der blot vil bruge redskaberne på din arbejdsplads eller til personlig udvikling!
Ja, ca. 15-20% af vores deltagere bliver selvstændige erhvervsdrivende!
Ja, dem der er blevet selvstændige har også hjemmesider – se nedenfor der er et par af disse
Ja, du får ret stor selvindsigt via redskaberne og teknikkerne og ikke mindst det at coache og blive coachet af dine medstuderende
Jo, på en måde uddanner vi coaches der bliver konkurrenter – vi vælger at kalde dem kollegaer i stedet

 

Tilmelding her: info@bang-akademi.dk

For yderligere information ring: 2988 2440

Udvalgte referencer

Kære John-Erik

Vi vil endnu engang gerne takke dig for et superfedt forløb. Du er ud tvivl en gudsbenået underviser. Vi er taknemmelig for et fantastisk forløb – hvor læring har været i top.

Nu takker ”verdens bedste hold” af for vi skal ud og indtage verden, med vores dårlige humor og vores exelente viden J

Tak for dig!

Christian, June, Karsten, Charlotte, Jørgen og Tina

2022

Deltagere på

MASTER COACH 2022

MASTER HOLDET

DECEMBER 2023

Det er en fantastisk uddannelse som jeg selv afsluttede i slutningen af 2022. Jeg kan på det varmeste anbefale John-Erik og Bang Akademi. Som John-Erik også siger så kan en coach uddannelse meget mere end 1:1 sessions, så hvis du eks er forhandler, er projektleder laver change management eller på anden måde arbejder med mål og målsætning, så får du her værktøjer som du kan bruge aktivt i dit job.

Du skal være forberedt på, at du kommer til at forholde dig til dig selv, og hvordan du forholder til udfordringer og løsninger for også der vil du flytte dig og se sider af dig selv som du ikke troede fandtes.

Peter N L

COACHUDDANNELSEN 2023

Kæmpe anbefaling herfra til Bang Akademi & John-erik Bang

Som er så mega dygtig og proffesionel

#mastercoach practitioner

Min rygsæk er fyldt op med fed viden

Charlotte L S

MASTER COACH UDD. 2023